Wiktoria Pieniak

Fundacja Votum / Podopieczni / Wiktoria Pieniak

Wiktoria uczęszcza do I liceum Ogólnokształcącego im. M.Skłodowskiej-Curie w Rykach – profil humanistyczny. Po zdaniu matury planowała studiować w Lublinie prawo. 26 sierpnia 2019r. zdała egzamin na prawo jazdy. Bardzo lubiła zwiedzać, podróżować, lubiła jazdę na rolkach.

Dnia 02.09.2019r. wracała z rozpoczęcia roku szkolnego samochodem osobowym z koleżanką i dwoma kolegami. Wtedy doszło do wypadku. Kolega który prowadził auto zderzył się na łuku drogi z nadjeżdżającym samochodem ciężarowym, załadowanym żwirem. W tym wypadku Wiktoria doznała licznych obrażeń ciała, między innymi: kręgosłupa i głowy. Najbardziej poważne okazały się obrażenia głowy. W tej chwili Wiktoria znajduję się na oddzialne intensywnej terapii w Lublinie. Nadal jest w śpiące i nie może odzyskać świadomości.

Możesz pomóc Wiktorii Pieniak w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Wiktorii Pieniak

z dopiskiem: dla Wiktorii Pieniak