Witold Pypłacz

Fundacja Votum / Podopieczni / Witold Pypłacz

Pan Witold Pypłacz w październiku 2016 przeszedł kilka udarów mózgu. W szpitalu udało się uratować życie i od tego momentu rodzina podejmuje walkę o sprawność, szukając rehabilitacji w różnych ośrodkach. Pan Witold trafia na 4 miesiące do Ośrodka REPTY. Leży patrząc na drzwi, kilka razy wypada z łóżka na skutek padaczki. Pierwsze miesiące to oczekiwanie na iskierkę do walki z chorobą i niemocą. Po 4 miesiącach potrafi z trudem przenieść się na wózek. Pan Witold cały czas walczy. Jest pod opieką kardiologa, neurologa, psychologa, logopedy i rehabilitanta. Jak tylko to możliwe, jest rehabilitowany przez specjalistów w Centrum Rehabilitacji REVITA. Pan Witold jest sprawny tylko częściowo, ma problemy z podstawowymi czynnościami – jedzeniem, mówieniem, ubieraniem. Motoryka i równowaga wymaga ciężkich ćwiczeń. Stała rehabilitacja przekracza możliwości finansowe rodziny dlatego proszą o pomoc, żeby nie zgasła nadzieja lepsze jutro.

Możesz pomóc Witoldowi w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Witolda Pypłacz

z dopiskiem: dla Witolda Pypłacz