Zadzwoń +48 71 33 93 500

Zuzanna Bartczak

Fundacja Votum / Podopieczni / Zuzanna Bartczak

W październiku 2018 roku 3-letnia Zuzia uległa wypadkowi komunikacyjnemu. Skutkiem zdarzenia był uraz czaszkowo – mózgowy, niewydolność krążeniowo oddechowa, śpiączka 7 pkt. GCS, stłuczenie płata skroniowego po stronie lewej mózgu, pourazowy krwotok podpajęczynówkowy, pourazowy obrzęk mózgu, stłuczenie płuc, rozległa rana okolicy czołowej oraz złamanie kręgu C1 z podwichnięciem zęba obrotnika – kręg C2. Zuzia utrzymywana była w śpiączce farmakologicznej przez 11 dni. Po wybudzeniu okazało się, że ma ona niedowład kończyny górnej i dolnej lewej. Intensywna rehabilitacja neurologiczna i ogólnousprawniająca sprawia, że niedowład ustępuje. Ponadto wymaga ona ortez na nogi, które usprawnią jej chód. Wspomóż Zuzię w powrocie do zdrowia.

Możesz pomóc Zuzi Bartczak w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: dla Zuzanny Bartczak

z dopiskiem: dla Zuzanny Bartczak