Przekaż darowiznę
1) Dane osobowe darczyńców będą przetwarzane przez Fundację VOTUM zgodnie z Polityką prywatności oraz Zasadami dokonywania darowizn.
2) Zasady przetwarzania danych osobowych darczyńców przez PayU S.A. są określone w Zasadach płatności PayU, do których link udostępniony jest etapie wyboru sposobu dokonania płatności.

Tadeusz Turżański 22.08.2023 roku przeszedł ciężki zawał serca z wielokrotnym zatrzymaniem krążenia. Choć mieliśmy nadzieję że po operacji wszczepienia stentów podniesie się z łóżka i wróci do siebie, to jednak tak się nie stało. Tadzik – bo tak nazywają go przyjaciele i rodzina – od kilku miesięcy jest w stanie śpiączki. Obecnie przebywa w centrum rehabilitacyjnym Origin gdzie przechodzi kompleksowa rehabilitację. Czasem w ogóle nie ma z nim kontaktu, a czasem patrzy na nas rozumnym wzrokiem i wtedy wierzymy ze może jeszcze do nas wróci. W poprzednim życiu kochał podróże, jazz i bluesa, oraz jazdę na rowerze. Jeszcze kilka godzin przed zawałem był na przejażdżce. Pomimo że już kilka lat temu osiągnął wiek emerytalny, to nadal pozostawał aktywny zawodowo, a praca była również jego pasją.

Uzbrajamy się w cierpliwość i mamy nadzieję że specjalistyczna terapia za jakiś czas przyniesie pozytywne rezultaty.

Bliscy