Uskrzydlaliśmy Adama Matasza

Fundacja Votum / Aktualności  / Uskrzydlaliśmy Adama Matasza

Wrażenia towarzyszące słuchaniu jazzu w militarnym hangarze są nie do opisania. A to tylko początek emocji, jakie towarzyszyły uczestnikom koncertu ‚Grzech Piotrowski unplugged in Airbus. Uskrzydlamy Adama Jazzem.’. Koncert, a także późniejsze licytacje, dedykowane były podopiecznemu Fundacji VOTUM – Adamowi Mataszowi. Pomóc mu możesz także teraz.

Grzech Piotrowski unplugged in Airbus. Uskrzydlamy Adama Jazzem, Warszawa, 06-10-2019, © Adam Krause, www.adamkrause.pl

Bezpośrednio po koncercie zaprosiliśmy na licytacje. Zdobyć można było m.in. wyjątkowe zdjęcie z koncertu Michała Urbaniaka, z jego autografem, nagrodzone II nagrodą w konkursie MK Jazz FOTO, a także kolekcję zdjęć Juliusza Sokołowskiego: „032” to kolekcja 5 fotografii samolotu PZL-120TC-II „Orlik”. Jedno ze zdjęć tej ekskluzywnej kolekcji można wciąż wylicytować tutaj.

Koncert odbył się w hangarze lotniczym – Grzech, który grał już w wielu nietypowych miejsach, w ramach projektu World Orchestra, przyznał, że tylko granie na terenie wulkanu może się równać z tą wyjątkową przestrzenią. Grzechowi towarzyszyli na scenie przygotowanej przez Studio1: Tomasz Mądzielewski, Mateusz Kołakowski i Krzysztof Cybulski.