Wypełniamy świat kolorem!

Fundacja Votum / Aktualności  / Wypełniamy świat kolorem!

Kolejny nasz podopieczny po amputacji zachęca do aktywności. Tym razem swoją uwagę kierujemy nie ku aktywności fizycznej, a ku sztuce.

Tomasz Włodarczak całe życie trenował: sztuki walki, na siłowni, zaczynał tai-chi. Niestety usterka na przejeździe kolejowym sprawiła, że jego życie zmieniło się nie do poznania. Z powodu wypadku doszło do amputacji nogi. Tomasz “utknął” w domu. Całą energię, jaka gromadzi się w nim teraz, przelewa na obrazy.

Planowaliśmy jako Fundacja przygotować wystawę jego prac. Pandemia pokrzyżowała nasze plany, dlatego wystawę przenosimy do świata wirtualnego. Począwszy od 15 kwietnia przez dwa tygodnie będziemy publikować na wydarzeniu facebookowym prace Tomasza.

Chcemy pokazać sztukę – pełne barw, symetrii i nawiązań do runologii obrazy, które są wypełnione życiem. Jednocześnie będzie to okazja do poszukiwania środków na protezę. Każdy z obrazów będzie można kupić! Jednak jednym z równie ważnych celów jest także to, by udowodnić Tomkowi, że to, co robi jest ważne, jest piękne i że nadal może być aktywny, mimo amputacji. Takiego wsparcia może udzielić każdy z nas – prostym “lajkiem” i kliknięciem “wezmę udział”.

Poniżej link do wydarzenia.
www.facebook.com/events/245161956534181