#zostańwdomu

Fundacja Votum / Aktualności  / #zostańwdomu

Fundacja Votum przekazała pierwsze maseczki, które będą wykorzystane m.in. przy dostarczaniu żywności dla osób, które nie są obecnie w stanie zaopatrzyć się same. Nasze maseczki trafią także na oddziały szpitalne.

Panująca sytuacja jest horrorem dla naszych podopiecznych – dla osób, które przez towarzyszące im schorzenia są w grupie ryzyka. Wizyty domowe rehabilitantów są ograniczone. Podopieczni przebywający w szpitalach nie mogą już widywać swoich bliskich z powodu zakazu wizyt. Pandemia uderza nie tylko w osoby, które są zarażone koronawirusem.

Fundacja Votum przekazuje 2 tysiące maseczek na potrzeby Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego we Wrocławiu przy ul. Kamieńskiego oraz do Miejskiego Sztabu Kryzysowo-Monitorującego, który działa we Wrocławiu (zapotrzebowanie zostało wskazane przez Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. J. Gromkowskiego we Wrocławiu przy ul. Koszarowej).

Maseczki trójwarstwowe z materiału z atestem PZH (lub OEKO TEXT) szyje dla nas przedsiębiorstwo społeczne PANATO.

Wciąż prosimy o pozostawanie w domach, unikanie niepotrzebnych kontaktów i stosowanie się do zaleceń epidemiologicznych.