Zadzwoń +48 71 33 93 500

Zostań podopiecznym

Fundacja Votum / Zostań podopiecznym

Zostań podopiecznym Fundacji Votum w 6 prostych krokach!

Kto może zostać podopiecznym? Zgodnie z obowiązującym statutem podopiecznym Fundacji Votum może zostać osoba znajdująca się w szczególnie trudnej sytuacji życiowej i materialnej, jeżeli ta sytuacja jest następstwem wypadku komunikacyjnego, wypadku w pracy lub rolnictwie.

Nasza Fundacja przede wszystkim udostępnia rachunek do zbierania środków z darowizn celowych oraz 1%. Wspieramy podopiecznych w zbiórkach publicznych, szczególnie internetowych.

Pobierz i wypełnij porozumienie

gradient2

KROK 1

Aby zostać podopiecznym naszej Fundacji wypełnij porozumienie o udostępnieniu konta fundacji

Wymagane dokumenty

gradient3

KROK 2

Do porozumienia dołącz również: kopię aktualnej dokumentacji medycznej z dotychczasowego leczenia, zaświadczenie lekarskie o stanie zdrowia wystawione w okresie ostatnich 30 dni.

Wyślij

gradient

KROK 3

Poprawnie wypełnione i podpisane dwa egzemplarze porozumienia wraz z wymaganymi załącznikami wyślij pocztą na adres: Fundacja Votum, ul. Wyścigowa 56i, 53-012 Wrocław lub biuro@fundacjavotum.pl

Decyzja

gradient09

KROK 4

Zarząd Fundacji na podstawie przesłanej dokumentacji podejmie decyzję o przyjęciu do grona podopiecznych w ciągu 30 dni od otrzymania dokumentów

Informacja o decyzji

s3

KROK 5

Jeżeli decyzja będzie pozytywna otrzymasz od nas podpisane porozumienie o udostępnieniu rachunku fundacji

Witamy w fundacji Votum

gradient01

KROK 6

Jesteś już naszym podopiecznym!

Jak Fundacja Votum informuje o założeniu subkonta?

Po założeniu subkonta mailowo wysyłany jest pakiet powitalny z informacjami jak skutecznie zbierać teraz środki. W przypadku braku adresu mailowego, informacje przesyłane są pocztą tradycyjną.

Czy założenie subkonta jest płatne?

Nie, samo założenie subkonta jest bezpłatne.
Fundacja VOTUM pobiera tylko 1% opłaty dopiero od zgromadzonych wpłat. Jest to opłata za prowadzenie rachunku na rzecz podopiecznych. Pobrana opłata w 100% trafia na działania związane z celami statutowymi Fundacji. Dzięki temu prowadzone programy i świadczona pomoc w gromadzeniu środków staje się jeszcze skuteczniejsza.

Czy muszę podpisać wszystkie zgody w porozumieniu?

Nie, to od Ciebie zależy czy i komu będziemy mogli udostępnić Twój wizerunek lub przekazać kontakt np. w celu dopasowania protezy. Pamiętaj jednak, że bez udzielenia wszystkich zgód, być może będziemy ograniczeni w działaniu na Twoją korzyść.

Czy orzeczenie o niepełnosprawności jest konieczne przy zakładaniu subkonta?

Nie, przesłanie orzeczenia nie jest konieczne do założenia subkonta. Jego przesłanie jednak ułatwi Zarządowi podjęcie decyzji o przyjęciu do grona podopiecznych. Z tego samego powodu istotne jest, by przesłana z porozumieniem dokumentacja medyczna była kompletna i aktualna.