Zadzwoń +48 71 33 93 500

Rita Malinkiewicz

Fundacja Votum / Podopieczni / Rita Malinkiewicz

Rita to wielokrotna reprezentantka i mistrzyni Polski w kolarstwie górskim. Niezwykle ambitna, energiczna i zawsze uśmiechnięta, mająca swoją pasję i marzenia związane z kolarstwem.

1 czerwca 2020 r. Rita zorganizowała pierwszy trening w ramach autorskiego projektu dla pasjonatów kolarstwa #RittRide for all. Wyjeżdżając na zbiórkę wraz z przyjaciółką, nie przypuszczała, że jej marzenia, pasję, radość życia może przekreślić jedna sekunda. Tego dnia uległa bardzo poważnemu wypadkowi komunikacyjnemu. W wyniku czołowego zderzenia z samochodem doznała poważnego urazu czaszkowo-mózgowego, złamania kręgosłupa w odcinku szyjnym i piersiowym, złamania lewego uda i strzałki.

Obecnie Rita jest w kontakcie i wymaga całodobowej opieki. Szansą na powrót do samodzielności jest bardzo długa i kosztowna rehabilitacja. Przed nią najtrudniejsza walka o powrót do sprawności. Rita potrzebuje waszego wsparcia, by wygrać ten wyścig. Wszyscy, którzy znają Ritę wiedzą, że zawsze walczy do końca.

Możesz pomóc Ricie w leczeniu i rehabilitacji wpłacając środki na konto Fundacji.

z dopiskiem: Rita Malinkiewicz

z dopiskiem: Rity Malinkiewicz