Przekaż darowiznę
1) Dane osobowe darczyńców będą przetwarzane przez Fundację VOTUM zgodnie z Polityką prywatności oraz Zasadami dokonywania darowizn.
2) Zasady przetwarzania danych osobowych darczyńców przez PayU S.A. są określone w Zasadach płatności PayU, do których link udostępniony jest etapie wyboru sposobu dokonania płatności.

Rita to wielokrotna reprezentantka i mistrzyni Polski w kolarstwie górskim. Niezwykle ambitna, energiczna i zawsze uśmiechnięta, mająca swoją pasje i marzenia związane z kolarstwem.

1 czerwca 2020r. Rita zorganizowała pierwszy trening w ramach autorskiego projektu dla pasjonatów kolarstwa #RittRide for all. Wyjeżdżając na zbiórkę wraz z przyjaciółką nie przypuszczała że jej marzenia, pasję, radość życia może przekreślić jedna sekunda. Tego dnia uległa bardzo poważnemu wypadkowi komunikacyjnemu. W wyniku czołowego zderzenia z samochodem doznała poważnego urazu czaszkowo-mózgowego, złamania kręgosłupa w odcinku szyjnym i piersiowym, złamania lewego uda i strzałki.

Obecnie Rita jest w kontakcie i wymaga całodobowej opieki. Szansą na powrót do samodzielności jest bardzo długa i kosztowna rehabilitacja. Przed nią najtrudniejsza walka o powrót do sprawności. Rita potrzebuje waszego wsparcia by wygrać ten wyścig. Wszyscy którzy znają Rite wiedzą że zawsze walczy do końca.