Przekaż darowiznę
1) Dane osobowe darczyńców będą przetwarzane przez Fundację VOTUM zgodnie z Polityką prywatności oraz Zasadami dokonywania darowizn.
2) Zasady przetwarzania danych osobowych darczyńców przez PayU S.A. są określone w Zasadach płatności PayU, do których link udostępniony jest etapie wyboru sposobu dokonania płatności.

Mam na imię Bernadeta mam 30 lat, 28 lutego 2021 roku odwożąc córeczki do przedszkola uległam wypadkowi samochodowemu. Stwierdzono u mnie poważny uraz czaszkowo-mózgowy, zostałam wprowadzona w śpiączkę farmakologiczną. Po wybudzeniu pojawił się niedowład mięśni i problemy z komunikacją. Chciałabym wrócić do moich córeczek, męża i do pełnej sprawności. Czeka mnie długa i intensywna rehabilitacja. Potrzebuję Waszej pomocy.Dnia 28 stycznia 2021r. nasze życie krytycznie się zmieniło. Moja żona Bernadeta uległa wypadkowi komunikacyjnemu skutkiem czego doznała urazu czaszkowo-mózgowego,  została wprowadzona w stan śpiączki farmakologicznej po wybudzeniu niestety okazało się, że uszkodzenia mózgu spowodowały powikłania niedowładu mięśni i brak komunikacji. Bernadeta jest młodą i spokojną osobą, czekam na nią w domu z córkami, które też brały udział w wypadku. Starsza lat 6 miała  ranę ciętą skroni, młodsza  4 lata również potrzebuje pomocy doznała złamania kości czołowej z wgłobieniem i śpiączką. Możesz pomóc wpłacając pieniądze na konto fundacji lub oddając 1% podatku.